Frågor och svar

Här har vi samlat de vanligaste frågorna som våra besökare har. Skulle det finnas frågor du har som du inte hittar svaret på är du välkommen att kontakta oss.

Hur många besök krävs?

Antalet besök som krävs är väldigt individuellt. Ibland handlar det om ett enstaka besök för en konsultation till flera besök under en längre tidsperiod. Vanligast är att man först har ett nybesök/möte och därefter bokas in på 1-4 besök för utredning. Efter utredningsfasen väntar ofta uppföljningar i form av 15-30 minuters besök med cirka 1-3 månaders mellanrum. I snitt träffar vi en patient mellan 5-8 besök utspritt på ett år i de fall då rehabperioderna är väldigt omfattande. Kom däremot ihåg att man alltid ska utgå ifrån din individuella situation och behov.

Hur mycket kostar ett besök?

Vården ingår inte under högkostnadsskydd och bekostas därför på egen hand.

Barn: 13-17 år
Besök (45min) – 780 kr
Besök (30min) – 520 kr
Besök (15min) – 320kr

Vuxna: 18 år och uppåt
Besök (45min) – 1180 kr
Besök (30min) – 720 kr
Besök (15min) – 420kr

Längden på besöken beror på vad som förväntas av besöket. Inledningsvis har man längre besök medan man vid återbesök kan klara sig på mellan 15-30 minuter åt gången.

När ska man boka tid?

Har du drabbats av en hjärnskakning och känner behov av hjälp så är du välkommen att söka dig till oss. Vi kan hjälpa dig med rådgivning och behandling av dina symptom. För vissa personer kommer detta innebära enskild konsultation medan för andra kan det innebära en längre rehabiliteringsprocess.

Jag bor långt bort från Malmö. Kan ni hjälpa mig ändå?

Vi har stor erfarenhet av patienter som besöker oss från flera olika delar av landet. Vi inleder då alltid med ett digitalt nybesök för att göra en första bedömning. Därefter bokar vi in fysiska besök i Malmö för en vidare utredning. När man väl varit på plats hos oss för den fysiska utredningen kan man fortsätta med digitala uppföljningar på 15-30 minuter åt gången med 1-3 månaders mellanrum.

Behandlar ni annat än hjärnskakning?

Vi behandlar endast besvär som uppkommit i samband med en hjärnskakning. Sådana besvär kan exempelvis vara huvudvärk, yrsel, trötthet, nacksmärta, illamående, sömnsvårighet, ögonbesvär eller liknande.

Vi behandlar alltså endast saker som uppkommit i anslutning till en hjärnskakning eller som en sekundär effekt till hjärnskakningen.

Kan vem som helst söka sig till er?

Vi träffar patienter 13 års ålder och äldre. Ett krav är att man ska kunna förstå och tala antingen svenska eller engelska.

Hur bokar jag ett besök?

Har du inte besökt oss tidigare bokar du ett besök genom att fylla i en egenremiss, varpå vi kontaktar dig.

Tryck då på Egenremiss.